Pont l'Eveque fermier350 gram

Artikelnummer : 130003

Inhoud : 350 gram

Herkomst : Belgium

Pont l'Eveque fermier

De Pont-l'Évêque is een Franse kaas van het type gewassen-korst kaas. De kaas is afkomstig uit Normandië, en wordt daar al sinds mensenheugenis bereid. De kaas heeft zijn naam van plaats Pont-l'Évêque, waar een grote regionale markt was voor de kaas. De melk wordt na ontvangst verhit tot 35°C. Kalfsleb wordt toegevoegd om het stremmen te versnellen. De wrongel wordt gesneden, afgegoten en in een vierkante vorm gedaan. De eerste fase is nu in een warme zaal (22°C). De vorm wordt op een zeef geplaatst en gedurende 1-2 dagen regelmatig gekeerd om de wei weg te laten lopen. Vervolgens wordt de kaas getransporteerd naar de droogruimte, waar de kaas 5 dagen verblijft. Daarna wordt de kaas gezouten (wat op verschillende wijzen kan, van inzouten tot een pekelbad), en wordt de kaas gewassen en geborsteld. De laatste stap is het rijpen gedurende anderhalve maand. De kaas zelf wordt geler, de buitenkant wit. Per kaas is drie liter melk en ongeveer 45 dagen nodig om tot het eindproduct te komen. Sinds 1972 heeft de Pont-l'Évêque het AOC-keurmerk

 

De Pont-l'Évêque is een Franse kaas van het type gewassen-korst kaas.