Mozzarella di Bufale Campania (DOP) 120gr3 kilo

Artikelnummer : 130284

Inhoud : 3 kilo

Herkomst : Italië

Mozzarella di Bufale Campania (DOP) 120gr

Mozzarella di Bufala Deze mozzarella van buffelmelk, ook wel de koningin van de gesponnen kaas genoemd, is beroemd vanwege haar verfijnde, frisse smaak. De mozzarella van Casa Madaio heeft een Denominazione d'Origine Protetta, een beschermde oorsprongsbenaming, en de gebruikte buffelmelk is afkomstig van kleine bedrijven gelegen in het kustgebied van het Parco Nazionale del Cilento bij Salerno. De kaas lijkt uiterlijk op wit porcelein en is zacht, glad en gelaagd en ruikt naar verse melk, room en bloemen. De smaak is wat grasachtig, met lichte zuren en zout. De mozzarella is leverbaar in bollen van 250 gram, 125 gram, 500 en 700 gram en bocconcini van 50 gram. Verder zijn er Ciliegine (kersen) van 25-30 gram, Nodini ('knoopjes') van 30 gram, Treccine ('vlechtjes') van 250 gram en Treccione ('vlecht') van 2 kilo. De mozzarella kan ambachtelijk gerookt worden.

Het proces: De melk wordt 's morgens vroeg binnengebracht en direct gethermiseerd; tot 42 graden verwarmd, hierdoor gaan de schadelijke bacterien verloren, maar niet alle waardoor de bijzondere smaak van de buffel bewaard blijft. Dan wordt stremsel (verhouding 1:10000) toegevoegd, na ruim een half uur is de wrongel klaar en wordt fijngemalen, dan wordt er heet water (88 graden) togevoegd waarna de kaas gesponnen/getrokken kan worden tot mozzarella, daarna gaan ze kort in een bad van lichtgezouten (Siciliaans zeezout) wei en wordt het verpakt. Buffelmelk bevat veel meer eiwitten dan koemelk en is bijna 2x zo vet als koemelk. Van de resterende wei wordt ricotta gemaakt. 's Middags wordt het opgehaald door de transporteur en na een paar dagen is het bij ons in Amsterdam.

Allergenen

melk

  • Voedingswaarde per 100 gram
  • 1110 kJ / 266 kcal
  • 22,4 g
  • 0 g
  • 0 g
  • 0 g
  • 0 g
  • 15,9 g
  • 0 g
 

Mozzarella di Bufala Deze mozzarella van buffelmelk, ook wel de koningin van de gesponnen kaas genoemd, is beroemd vanwege haar verfijnde, frisse smaak.