Binchotan1 kilo

Artikelnummer : 770350

Inhoud : 1 kilo

Herkomst : Japan

Binchotan

Witte houtskool – Binchotan – Charbon de bois Blanc Tijdens de Genroku periode (1688 – 1704) werd dit hoogwaardig houtskool voor de eerste keer vervaardigd door Bitchu-ya Chozaemon in Tanabe in de Wakayama prefectuur. Hij gebruikt enkel zeer oude ubame eikebomen, het bijzondere karakter van dit zeer hoogwaardig houtskool gegeerd door robata, yakitori en unagi-koks bestaat er in de eiken te stomen op zeer hoge temperaturen. Eens op de grill, rookt dit houtskool niet en geeft geen onaangename geuren af, bovendien is de hitte egaal verdeeld en is de combustibiliteit veel langer. Het heeft een specifieke metalige klank en wordt ook gebruikt om aan water toe te voegen waarin men rijst kookt, dit om de soms kalkige smaak weg te nemen.

Sato Nenryou, Minabegawamura Door de strikte ontbossingswetten hebben enkel de zeer oude bedrijven nog recht op een jaarlijkse zeer kleine productie van dit buitengewoon houtskool Sato Nenryou een rechtstreekse afstammeling van Chozaemon, is één van de laatste bedrijven die nog jaarlijks een kleine hoeveelheid mag klaarstomen.

 

Witte houtskool – Binchotan – Charbon de bois Blanc Tijdens de Genroku periode (1688 – 1704) werd dit hoogwaardig houtskool voor de eerste keer vervaardigd door Bitchu-ya Chozaemon in Tanabe in de Wakayama prefectuur.