Banrai Sojamelk1 liter

Artikelnummer : 770356

Inhoud : 1 liter

Herkomst : Japan

Banrai Sojamelk

Tofu Tofu en de productie ervan komt uit het oude China. Het maken van tofu lijkt zeer sterk op de fabricatie van kaas bij ons, met dat verschil dat noch in China noch in Japan het gebruikelijk is om dierlijke melk te nuttigen. Tofu wordt gemaakt door het coaguleren van de proteïnes en olie in soyamelk met behulp van een zoutcoagulent, in China is dit meestal calciumsulfaat (Gypsum), in Japan eerder Nigari (magnesiumchloride, een bijproduct tijdens de zoutwinning uit de zee).Hierdoor maakt men het verschil in textuur en consistentie tussen Japanse tofu en alle rest. Japanse tofu heeft een rijke bijna romige vaste textuur, onvergelijkbaar met de anderen. Mits en beetje creativiteit heeft tofu ongelimiteerde en verrassende toepassingen in onze keuken en is ook weer zeer puur en gezond.

Minami Sangyo is niet enkel één der allerbeste tofumakers in Japan maar is tevens een vooraanstaand zoutwinner. Zijn zout is afkomstig van zeewater vanaf een diepte van 415 meter. Op deze diepte is er bijna geen evidente pollutie meer en is het water eigenlijk kniet meer in beweging, gevolg : het water zuigt zich als het ware vol met mineralen en zouten. Hij brengt zijn zout op de markt in verschillende 'vormen'. Ten eerste is er de mizushio 24. Dit is een flesje gepurifieerd diepzeewater, het eerste en meest pure stadium na het koken, kansui, genaamd. De densiteit van zeewater is hier 24 %, het opgeloste minerale zout wordt zeer geapprecieerd in de Japanse haute cuisine. Het tweede type noemen we shittori en is het gedroogde vochtige zout na een kansui tot op 26 % densiteit. Deze kansui wordt gecentrifugeerd om de nigari van de zoutkorrels te scheiden. Het derde type is het sara sara type. Hier wordt het zout zachtjes gedroogd in de oven na de afscheiding van de nigari. Een deel van dit sara sara zout wordt vermalen en gearomatiseerd met groene tee-poeder (matcha), met verse Japanse wortel (wasabi) en op onze aanvraag met verse yuzu.

 

Tofu Tofu en de productie ervan komt uit het oude China.