Salsa tartufata600 gram

Artikelnummer : 110094

Inhoud : 600 gram

Salsa tartufata

Zo maak je kostbare truffel betaalbaar: men neme tien procent truffel en verder paddenstoelen, wat mooie olijfolie, wat condimenten erbij en ... ecco: de heerlijkste salsa tartufata ! Truffelsaus die heerlijk is op crostini, door de pasta of als basis voor een saus. Twee eetlepels vermengd met een bekertje crème fraîche bijvoorbeeld, levert een geweldige saus voor over de tortelloni of een eenvoudig stukje gegrilde vis of kip. Een magisch middel om allerlei alledaagse producten een ‘lift’ mee te geven.

In de ambachtelijke werkplaats van Il Tartufo di Paolo te Spello in Umbrië worden alle soorten truffels verwerkt, afkomstig uit het Centraal Apenijns gebied. Paolo is geen onbekende in Umbrië, hij is truffeljager en een spil in de verse truffelhandel. Hij selecteert elke truffel zelf. Hele truffels van alle seizoenen worden geweckt, truffels worden verwerkt tot schijfjes, ook wel pellures of carpaccio genoemd. Truffels worden vermalen tot een zuivere patè met olijfolie. Exclusieve derivaten zijn salsa’s met een hoog percentage witte truffel en met natuurzuiver eekhoorntjesbrood. Wezenlijk is de verwerking met verse ingrediënten. Salsa’s met een hoog percentage zomertruffel, een prachtige en krachtige dressing voor bruschetta, vlees, vis en pasta. Mooie acasiahoning met truffel, boter met 5 % zomertruffel of 2 % witte truffel. Risottorijst met truffel, truffelolie. Een zeer breed assortiment in vrijwel elke maatvoering. Er wordt gewerkt volgens traditionele methodes en recepten met verse ingrediënten zonder conserveermiddelen of kleurstoffen.Kern van alles is de passie waarmee gewerkt wordt. Het besef dat dit mooie culinaire erfgoed uit Umbrië gedeeld mag worden met zo velen, zonder concessies aan de originaliteit van de receptuur.

 

Zo maak je kostbare truffel betaalbaar: men neme tien procent truffel en verder paddenstoelen, wat mooie olijfolie, wat condimenten erbij en .