Granaatappelmelasse330 milliliter

Artikelnummer : 770511

Inhoud : 330 milliliter

Herkomst : Libanon

Granaatappelmelasse

Granaatappelmelasse (dibs el rumman) is het zuurzoete ingekookte sap van zure en zoete granaatappels wat een prachtige diepbruine melasse oplevert. Dit is onze grote favoriet uit Libanon, van Joseph en Nizar Meneem uit Batroun (Noord-Libanon). De melasse is complex, friszoet en zuur. We hebben nog geen lekkerder dibs el rumman geproefd! Geweldig in groente en granen, salades, sauzen, met vlees, kip en over toetjes. Ook heerlijk door wat tahina.

Wat is moghrabieh (spreek uit: mogh-ra-bie-ja) Moghrabieh is een grove pasta achtige couscous uit het Midden-Oosten die in de familie van couscous (maghreb landen zoals Marokko, Algerije en Tunesië) en fregola (Sardinië) en maftoul (Palestina) thuishoort. Moghrabieh (parel-couscous) Info: Ook wel bekend als parel-couscous. Moghrabieh komt oorspronkelijk uit Libanon en het Midden-Oosten en de naam betekent couscous uit de Maghreb. Het zit tussen couscous en pasta in. Onze Libanese moghrabieh is gemaakt van semolina, water en zout, gevormd tot mooie parels. Gebruik: Moghrabieh wordt traditioneel in de Noord-Libanese stad Tripoli gegeten met kikkererwten, uien en soms kip of ander vlees op smaak gebracht met piment, kaneel en karwij. Moghrabieh kun je als pasta eten. Wij vinden deze parel-couscous ook echt geweldig in salades en soepen. Ingrediënten: semolina van harde tarwe, zout. Product uit Libanon Smaakcombinaties met moghrabieh: groentes, vlees, kip, stoofgerechten, soepen, bouillons, salades, pilavs.

 

Granaatappelmelasse (dibs el rumman) is het zuurzoete ingekookte sap van zure en zoete granaatappels wat een prachtige diepbruine melasse oplevert.