Foie Gras de Canard-escalopes 50grkilo

Artikelnummer : 210064

Inhoud : kilo

Foie Gras de Canard-escalopes 50gr

Foie Gras de Canard ‘MITTEAULT’ Diepgevroren eendenlever van uitmuntende kwaliteit, een uitgesproken smaak en aangename textuur, terwijl het bakverlies tot een minimum is herleid. Niet voor niets dé favoriete foie van Albert Adria en Michel Bras. Ook Hof Van Cleve en Hertog Jan hebben al met veel plezier met deze producten gewerkt. Hubert Mitteault heeft een eigen en zeer specifieke methode ontwikkeld voor de opkweek van zijn eenden, met oog voor kwaliteit van de lever én het welzijn van de dieren. Een tot in detail uitgewerkte productie, die start bij het kweken van eigen granen en maïs, het zelf samenstellen van de voedingsmix, de opkweek van de dieren van dag één tot en met de slacht, en zelfs het selecteren van de perfecte maïs voor de gavage, zorgt voor een uniek product. Door de korte en stressvrije productieketen wordt het welzijn van de dieren gegarandeerd.

Hubert Mitteault heeft een mooie boerderij tegen Poitiers. Rond zijn hoeve heeft hij 500ha grond, hier kweekt hij maïs en allerlei diverse gewassen (havermout, tarwe, erwten, tuinbonen,…) om zijn eenden me te voederen. Door elk jaar de aanplanting af te wisselen, en het gebruik van insectwerende planten rond de gewassen beperkt hij het gebruik van meststoffen, insecticiden en pesticiden zoveel als mogelijk. Het drogen en mixen van de granen gebeurt ook ter plaatse, zo heeft hij 14 verschillende mixen ontwikkeld die de dieren krijgen, afhankelijk van hun gewicht/leeftijd, en het weer/seizoen. De ééndagskuikens worden aangekocht en in 1 van de 2 verwarmde hallen geplaatst op stro. Hier kunnen ze naar hartenlust eten en drinken, en staan ze onder constante monitoring. Dieren die tekenen van ziekte of zwakte vertonen worden meteen afgezonderd (geplaatst op de ‘verpleegafdeling’). Dit om eventuele besmettingen te vermijden, en om de nodige maatregelen te treffen zodat de getroffen dieren kunnen genezen en aansterken. Zo snel de kuikens in de pluimen zitten mogen ze naar buiten, in de tussenseizoen wat sneller dan in de winter (te koud) of de zomer (te warm). Ze komen op een veld dat minimum 6 maanden niet werd gebruikt, het braak liggen zorgt ervoor dat kruiden en grassen terug kunnen groeien, waarvan de eenden kunnen eten. Intussen worden ze bijgevoerd met de aangepaste mix, geselecteerd voor dit bepaalde lot. Hier wordt de intense smaak van de lever reeds bepaald. Na 13 weken worden ze terug binnen gebracht om gedurende 12 dagen gavage te krijgen, waar de vervetting van de lever wordt verzorgd. Hier krijgen de dieren enkel volle maïs te eten. Deze maïs werd uitgeselecteerd op korrelgrootte, dit om de perfecte verhouding van zetmeel in de voeding te benaderen. Na deze periode worden ze naar het inpandige slachthuisje gebracht, voor dag en dauw om zoveel als mogelijk de kalmte te bewaren. De lever wordt meteen na de slacht uitgesneden (évisceration à chaud), geselecteerd op gebruik, de lever voor escalopes worden nog warm versneden en gaan dan meteen de stikstoftunnel in. Zo ook de gedenerveerde levers, hier wordt nog warm de grote ader uitgehaald meteen gevolgd door de tunnel. Zo wordt de versheid van deze levers steeds gegarandeerd. Het is een ‘en en verhaal’. Alle uitgekiende ingrepen in dit proces komen zowel de levenskwaliteit van de eend als de kwaliteit van de lever (smaak, structuur,…) ten goede.

 

Foie Gras de Canard ‘MITTEAULT’ Diepgevroren eendenlever van uitmuntende kwaliteit, een uitgesproken smaak en aangename textuur, terwijl het bakverlies tot een minimum is herleid.