Femmes de Virunga 55% ORG2 kilo

Artikelnummer : 300395

Inhoud : 2 kilo

Herkomst : Zwitserland

Femmes de Virunga 55% ORG

Since all cacao comes originally from South America, in Africa you only find cacao which was brought there in colonial times and is therefore called Forastero (The stranger). As this refers to all cacao originally coming from the Amazon River Basin, it is also called Amazonian. The genetics of this cacao are still unknown, but one thing is for sure: it shows like no other how important soil, climate and skillfull processing are for the flavour of chocolate – similar to wine. The deep dark Original Beans Cru Virunga 70% and the strong Femmes de Virunga 55% bars mirror their rainforest home as well as the big learning steps of the farmers regarding fermentation and drying.

Original Beans: topchocolade die de wereld verbetert Sinds 2008 combineert Original Beans een dubbele passie: chocolade maken en duurzaam ondernemen waarbij de lat steeds hoger gelegd wordt. Het Bean-team reist tot in de meest afgelegen regenwouden van de wereld om de meest zeldzame cacao te bemachtigen om fijnproevers, milieubewuste consumenten en toonaangevende chefs pure, additiefvrije chocolade te bieden. Cacao-oogsten die de biodiversiteit van deze oorspronkelijke oerbossen overeind houdt in plaats van deze te schaden. Door ons One Bar: One Tree-programma, planten we een zaailing voor iedere verkochte reep chocolade. Zo beschermt Original Beans het leefgebied van de plaatselijke flora en fauna, cacaoboeren en hun families worden zo gesteund en het erfgoed, de cacaobomen, blijven voor toekomstige generaties bewaard. Tot op heden zorgde One Bar: One Tree voor meer dan een miljoen nieuwe cacaobomen! Dankzij deze inspanningen om voor continue herbebossing zorg te dragen, de energie-efficiënte productie, de groene logistiek en hun honderd procent bio-composteerbare verpakkingen, is de chocolade van Original Beans inmiddels niet alleen CO²-neutraal, maar zelfs ‘positief’ binnen de eigen bevoorradingsketen. Wie dus Original Beans-chocolade koopt, geniet niet alleen van kwalitatieve topchocolade, maar draagt er ook aan bij het klimaat in de wereld positief te veranderen. Gelijkgezinden en consumenten (onze ambassadeurs) van over heel de wereld komen zo bij elkaar door de gedeelde gedrevenheid voor duurzame landbouw, heerlijke chocolade en het behoud van bedreigde regenwouden. Zoals het magazine Business Week al opmerkte: ‘Original Beans maakt de wereld beter met behulp van chocolade.’

 

Since all cacao comes originally from South America, in Africa you only find cacao which was brought there in colonial times and is therefore called Forastero (The stranger).