Bezoek aan de Malediven

Sinds een aantal jaar levert Vanilla Venture aan enkele resorts in de Malediven. Een moeizame bezigheid, omdat dit land met 1400 eilanden niet alleen een logistieke nachtmerrie is, het is tevens erg lastig producten het land in te krijgen vanwege alle regeltjes en buitengewoon strenge douane.

Om dit proces te versoepelen stelde 1 van deze resorts ons voor te gaan samenwerken met een lokaal bedrijf, dat de zorg voor het complexe logistieke proces voor zijn rekening kon nemen. Daarom zijn we vorig jaar met Satish Kumar van de firma Source Organic in zee gegaan.

Hij organiseerde voor ons een bezoek aan de Malediven, omdat er naar zijn zeggen veel potentiële klanten zitten. Voor deze sales-trip zouden we 28 resorts bezoeken in 7 dagen. Het heeft weken gekost, maar uiteindelijk hebben wij het thuisfront er van kunnen overtuigen dat wij ècht voor het werk naar dit speciale land moesten gaan.“Met stomheid geslagen”
Malediven

Frederic, Gerard en ik (Guido) kwamen donderdag aan op Male. Na een paar uur aan tafel zitten om alles door te spreken was het eindelijk zover; onze boot arriveerde om ons naar het eerste eiland te brengen, het Huvafenfushi Resort. Hoewel onze verwachtingen al torenhoog waren (na het eindeloos bekijken van diverse internetsites), waren we met stomheid geslagen over de schoonheid van de zee, het eiland, en niet te vergeten het restaurant met bijbehorende wijn/charcuterie kelder. We keken elkaar met nog meer ongeloof aan toen we hoorden dat we de mooiste eilanden nog moesten gaan zien! Iedere dag constateerden we weer dat we nu echt op het mooiste plekje op aarde waren beland.Exotische eilanden

We reisden met een speedboot van eiland naar eiland en bij ieder resort gaven we demo’s. We lieten de keukenchefs proeven van de kazen van Van Tricht, de ganzenlever van Nivo Finess, de noten van Nootzaak Gotje en natuurlijk veel producten van Vanilla Venture.

Terug in het vliegtuig terug naar Nederland, realiseerden we dat we niet alleen nieuwe vrienden hadden gemaakt, maar ook nieuwe klanten. Hoewel het een zeer succesvolle reis was, blijven we met 1 probleem zitten: naar de foto’s kijkend gelooft niemand ons dat we hard hebben gewerkt en dat de reis erg vermoeiend was!Hoe leggen we thuis uit dat er een vervolg gaat komen op deze reis?
Malediven