Kinzanji Miso Yuzu270 gram

Artikelnummer : 770354

Inhoud : 270 gram

Herkomst : Japan

Kinzanji Miso Yuzu

Miso is een zeer traditioneel deel van de Japanse voeding en gaf geboorte aan de Japanse soyasaus wat er technisch gezien een bijproduct van is. Zie bijvoorbeeld de naam misodamari om een bepaald type sojasaus aan te duiden. Het is dus het resultaat van het gisten van rijst, gerst, zout en koji. Het typisch resultaat is een dikke pasta die rijk aan proteine, mineralen en vitamines is. Het type miso verschilt enorm van streek tot streek en is afhankelijk van de gebruikte ingredienten, het seizoen, de duurtijd van de fermentatie, het type koji, ... Meestal onderscheiden we Shiromiso (witte miso), Akamiso (rode miso), kuromiso (zwarte miso) en hatchomiso (verouderde of gerookte miso). Miso wordt dagelijks door de japanners gegeten en heeft onwaarschijnlijk veel toepassingen in de japanse keuken bv. de misosoep (misoshiru), maar is tevens aan een stevige opmars bezig in de hedendaagse Westerse keukens.

 

Miso is een zeer traditioneel deel van de Japanse voeding en gaf geboorte aan de Japanse soyasaus wat er technisch gezien een bijproduct van is.