Kizami Wasabi 250 gram

Artikelnummer : 790023

Inhoud : 250 gram

Herkomst : Japan

Kizami Wasabi

Eerst een veel voorkomend misverstand uit de wereld helpen : wasabi of Japanse wortel heeft NIETS te maken met de in onze contreien voorkomende en alom bekende mierikswortel. Het is een koolsoort waarvan het specifieke sterke aroma rechtstreeks op onze neus slaat eerder dan op onze tong, in sommige Japanse streken noemt men het dan ook namida, wat tranen betekent. De plant komt natuurlijk voor in Japan langs snelstromende bergriviertjes, en al de derivaten ervan zijn zeer belangrijk voor de Japanse eetcultuur. Men gebruikt het daar al meer dan 1300 jaar. Men vind het in verschillende vormen : de plant zelf, maar dit is zo goed als onmogelijk te importeren, bovendien heeft verse geschaafde wasabi een zeer kort aromatisch leven (na ongeveer 3 minuten verliest de plant 50 % van zijn aromatische sterkte), als ready-to-use pasta, meestal verpakt als een tandpasta en in meer puurdere vormen. Bji het werken met wasabi moet deze steeds zo veel mogelijk bedekt worden om het aroma te behouden. Wasabi is bovendien zeer gezond, is een natuurlijk anti-oxydant en de 'wasabi sulfynil' een stof die vrijkomt bij het raspen van wasabi helpt onze lever bij het ontgiften van ons lichaam en is een wetenschappelijk bewezen groente die kanker voorkomt. Hoedt u voor namaak want bijna alle op de markt zijnde 'wasabi-tubes', zijn imitaties bestaande uit groene kleurstof (Spirulina) en de actieve typische molecules zoals 6-methylthiohexyl isothiocynaat. Slechts een handvol firma's in Japan werken met the real stuff. De toepassingen van Wasabi zijn zo goed als oneindig !

 

Eerst een veel voorkomend misverstand uit de wereld helpen : wasabi of Japanse wortel heeft NIETS te maken met de in onze contreien voorkomende en alom bekende mierikswortel.