Jeoncha A+100 gram

Artikelnummer : 770813

Inhoud : 100 gram

Jeoncha A+

Een zeldzame thee uit Jeju, een klein eiland in het zuiden van Korea. Uitgeroepen door Unesco als Werelderfgoed. Jeju’s ondergronden bestaan uit speciale vulkanische rotsen die als natuurlijke filter dienen voor het ondergrondse water, wat enorm belangrijk is voor de groei van deze hooggelegen theevelden. Deze unieke ondergrond wordt beschouwd als één van de beste ter wereld. Reden? Omdat deze zéér rijk is aan mineralen, denk hierbij aan: calcium, magnesium en óók ijzer. De beste eerste pluktijd is hier van midden april tot midden mei. De Jeoncha A+ volgt echter niet de traditionele Koreaanse manier van het roosteren van de bladeren, maar deze volgt de Japanse techniek: het stomen van bladeren. Al deze factoren samen zorgen voor een exclusieve, frisse en volle smaak met enorm veel mineralen en umami smaken. Ook een leuk weetje is dat deze naaldvormige bladeren zéér gelijkwaardig zijn aan de welbekende Japanse Gyokuro.

 

Een zeldzame thee uit Jeju, een klein eiland in het zuiden van Korea.