Barilotto di bufala CM (kiloprijs)+/-500 gram

Artikelnummer : 130197

Inhoud : +/-500 gram

Herkomst : Italië

Barilotto di bufala CM (kiloprijs)

Barilotto, wat "vat" in het Italiaans betekent, is gemaakt door het verhitten van overgebleven wei uit de productie van buffelmozzarella. Wanneer wei opnieuw gekookt wordt bij een hogere temperatuur komen eventuele resterende vaste stoffen of wrongel naar de oppervlakte. Daar worden deze afgeroomd en geplaatst in kleine tonvormige mallen waarin ze kunnen uitlekken gedurende 8 dagen worden de kazen vervolgens bestrooid met zout en op leeftijd gerangschikt in een kelder voor 40 dagen waar ze regelmatig worden gedraaid, zodat ze wat drogen. Na te zijn gebrandmerkt met de vorm van het kasteel uit de bedrijfslogo, wordt de kaasvacuüm verpakt om het vocht op peil te houden in de kaas. Barilotto heeft een stevige textuur met een ivoorkleurige, fijne, gladde binnenkant, een pate die breekt op een gelijkaardige manier als chocolade bij het snijden. De smaak is mild en delicaat met intense verse room aroma's. De subtiele zoetheid vraaht om een lichte honing of gelei als begeleiding, of gewoon wat druppels goede olijfolie...je kunt hem raspen. De raspen verkopen we ook.

 

Barilotto, wat "vat" in het Italiaans betekent, is gemaakt door het verhitten van overgebleven wei uit de productie van buffelmozzarella.