image
image
image
image
image

Azijn en verjus van Minus 8

Meteen raak aan de top   Minus 8 is een gespecialiseerd familiebedrijf voor de productie van verschillende aromatische azijn- en verjussoorten die ...

Lees meer...

Op bezoek bij Bas Brouns van RON Gastrobar

Bas Brouns van RON Gastrobar Samen met Lennard ter Hall van Slow Escargot zijn wij op bezoek geweest bij Bas Brouns, chef ...

Lees meer...

Over Fever-Tree

Fever Tree was de eerste honderd procent natuurlijke premium mixer ter wereld. Uit onvrede over de kwaliteit van de frisdrank ...

Lees meer...

Slakken van Slow Escargot: duurzame, biologische en natuurgetrouw

Bij de kweek van escargots komt het nodige geduld kijken. Lennard ter Hall weet dat. Op bezoek bij de slakkenkoning ...

Lees meer...

Studiereis: Ortiz conserven

Bekijk alle Ortiz producten Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste visconserven van Ortiz geselecteerd. Enthousiast verzamelen wij ons op Schiphol. ...

Lees meer...

Studiereis: Antica Corte Palavicina 2012

De bijzondere ervaring bij Antica Corte Palavicina… Een paar keer per jaar bezoekt Vanilla Venture samen met een paar klanten en ...

Lees meer...
image
image
image
image
image

Impressie Vanilla Venture

Een beetje Japan voor véél meer smaak

Al enige jaren heeft Vanilla Venture een aantal zeer bijzondere producten uit Japan in het assortiment. Producten die je niet ...

Lees meer...

Vanilla Venture op bezoek bij restaurant Juuls

De truffeljacht in Italië

Nieuwsgierig naar onze Truffel- derivaten? Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste truffelproducten geselecteerd. Het was al weer een hele tijd geleden ...

Lees meer...

Op bezoek bij Joselito

Zondag 13 januari was het zover, onze eerste trip naar Joselito, ’el mejor jamon del mundo’ kon beginnen! Met een ...

Lees meer...

De kaashemel van Casa Madiao

Maandag 7 november 2011 was het zover; Vanilla Venture’s eerste mozzarella trip! Met 13 chefs en journalist Pieter Bogaers stonden we ...

Lees meer...
image
image
image
image
image

Alles over Joselito

Joselito ham Joselito Pata negra ("zwarte poot") is in de volksmond de gebruikte term voor de Spaanse Iberico ham die tot ...

Lees meer...

Vanille: het zwarte goud

Vanille is een orchidee Vanille is een orchidee, een tropische slingerplant met bleekgele eendagsbloemetjes, waaruit na de bevruchting sperzieboonachtige, sappige groene ...

Lees meer...

Op bezoek bij Danny Mouthaan van restaurant Juuls

Danny Mouthaan van restaurant Juuls Sambai bij? Danny Mouthaan van restaurant Juuls geeft een kijkje in zijn keuken en heeft met de nieuwe ...

Lees meer...

Superieure Alba-kaneel

Afgelopen maand hebben we weer een prachtige voorraad kaneel binnengekregen. Naar ons idee de mooiste kaneel die er te krijgen ...

Lees meer...

Progressive cuisine in Bangkok

Sinds ruim een jaar is Vanilla Venture leverancier van Restaurant Gaggan in Bangkok. Dit restaurant is nu iets langer dan een ...

Lees meer...

Bezoek aan de Malediven

Sinds een aantal jaar levert Vanilla Venture aan enkele resorts in de Malediven. Een moeizame bezigheid, omdat dit land met ...

Lees meer...
image
image
image
image
image

Waarom vanille peperduur is

Sinds maart dit jaar is de prijs van vanille behoorlijk gestegen. Reden voor ons om uit te leggen waarom vanille ...

Lees meer...

Op bezoek bij Arie Visscher, chef De Kluizenaer

Arie Visscher, chef De Kluizenaer Trots op elk gerecht van het menu Wij zijn langs geweest bij restaurant De Kluizenaer in het ...

Lees meer...

Vers vlees van Joselito

Tussen januari en maart vindt bij Joselito de jaarlijkse slacht, ofwel Campagne, plaats. In deze periode worden de hammen, worsten ...

Lees meer...

Studiereis: Antica Corte Pallavacina 2013

Het is inmiddels een bekend ritueel voor de door Vanilla Venture georganiseerde ontdekkingsreisjes: berenvroeg op Schiphol zijn om optimaal te ...

Lees meer...

Truffelreis Umbrie 2012

ZONDAG 5 FEBRUARI; ijskoud! ‘s Ochtend om half 9 verzamelen 18 man met kleine oogjes op Schiphol. Op tijd, want we ...

Lees meer...

Op bezoek bij Noma

Het beste restaurant ter wereld In 2008 werd Gerard voorgesteld aan Roland Rittman, een Zweedse oud leraar biologie. Roland ging een ...

Lees meer...