Castillo de Tabernas: 'virgen extra'
olijfolie met de laagste zuurgraad

 

ONZE SPECIALITEITEN

NIEUWS

Zomertruffel nu optimaal!                                    

Lees meer

BELEEF VANILLA VENTURE

Gastkoks uit binnen- en buitenland verzorgen regelmatig masterclasses en proeverijen in onze Vanilla Venture-proefkeuken. Ook buiten de deur organiseren wij regelmatig leerzame studie- en inspiratiereizen naar onze leveranciers.
Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen voor de volgende evenementen:

  • eind augustus, begin september: bezoek aan Guernsey (waar die mooie boter vandaan komt)
  • eind oktober: Japan!
  • november: het onvoorstelbaar mooie verse varkensvlees van Joselito komt naar Amsterdam!

Nieuw in het team: Gerard den Hoedt


Recent is Gerard den Hoedt (1968) in dienst getreden bij Vanilla Venture als accountmanager in de buitendienst. Zijn loopbaan begon in de keuken en al in die tijd, zo’n twintig jaar geleden, leerde hij Vanilla Venture kennen. Als kok klom hij op van leerling tot chef bij de Bernisse Molen in Geervliet (inmiddels gesloten) in de tijd dat het restaurant nog hoog scoorde bij Lekker. Daarna volgde hij verschillende managementopleidingen en belandde hij eerst bij kookspeciaalzaak Kookpunt in Rotterdam. Daar hielp hij onder meer met het opzetten van een eigen kookstudio. “Na acht jaar kwam ik bij Rungis, specialisten in groente en fruit voor de horeca, waar ik zevenenhalf jaar in de buitendienst zat”, licht Gerard toe. “Dat betekende veel gesprekken met chefs om mee te denken bij het maken en plannen van menu’s, meestal gedreven door het seizoen.” 
En is voor hem het Vanilla Venture-hoofdstuk aangebroken. Gerard is helder over wat klanten van Vanilla mogen verwachten: “Iemand die mee- en vooruit denkt. En als je ook nog eens in commerciële zin meedenkt met de klant, ben je naar mijn overtuiging van meerwaarde.”
Seizoen spelen bij Vanilla Venture een kleinere rol dan bij Rungis? “Ja, dat klopt, hoewel ... truffels hebben in bijna elk seizoen een eigen charme. De zomertruffel, die van een mooie kwaliteit is op dit moment, is nu extra interessant voor een brede groep restaurants omdat de prijs aantrekkelijk is.” 



Favoriete producten van Vanilla Venture? “Ja, de Parmezaanse kazen van Antica Corte Pallavicina, zijn erg interessant omdat ze van hoge kwaliteit zijn en de verschillende soorten afwijkende vetpercentages hebben. Zo is de ene parmezaan geschikter voor in een salade (de magere soort) dan de vettere van de ‘vacche rosse’ die weer beter combineert in bijvoorbeeld een romige risotto van Acquerello.”
Gerards eigen gerecht waar zijn omgeving hem om roemt is een klassieker: krokant gebakken kalfszwezerik met morieljes.

Onze Merken

Souq
Acquerello
Big Tom
Souq
Acquerello
Big Tom