image

 

DELICATESSEN

Sinds de oprichting in 1995 is Vanilla Venture marktleider en toonaangevend leverancier van hoogwaardige gastronomische producten. Vanilla Venture biedt delicatessen en versproducten voor de kwaliteitsbewuste restaurateur. In Nederland is het bedrijf een van de meest gespecialiseerde leveranciers op gebied van truffels, ganzenlever, vanille, specerijen, charcuterie en oliën. Vanilla Venture is continu bezig met het zoeken naar nog onontdekte delicatessen; liefst producten met een bijzonder verhaal. Zo wordt wereldwijd ingekocht, meestal bij kleine authentieke producenten. En de speurtocht gaat almaar door, in alle uithoeken van de wereld. Het gaat altijd om delicatessen op uitzonderlijk hoog niveau om elke keer weer een unieke indruk en smaakbeleving te creëren.

image

BESTELLEN

U kunt een bestelling telefonisch doorgeven op (020) 676 9146 of online via ons bestelsysteem voor reguliere levering in uw regio. Voor het aanmaken van een bestelaccount kunt u hier uw gegevens invullen. Wij nemen dan contact met u op.

Voor onderstaande productenhanteert Vanilla Venture de volgende bestelmomenten:
• kazen: maandag uiterlijk 18.00 uur
• foie gras: maandag uiterlijk 14.00 uur


 

Vanilla Venture streeft ernaar de beste delicatessengroothandel van Nederland te zijn
door een structurele bijdrage te leveren aan het succes van haar klanten.

image

LEVERING

Vanilla Venture heeft de logistiek in eigen beheer zodat wij service en levertijden kunnen garanderen. Levering is afhankelijk van bepaalde voorwaarden, zoals minimale ordergrootte. Heeft u vragen over de levering of uw goederen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden!

Leverdagen en -ronden:

dinsdag: Noord-Holland
woensdag: Zuid-Holland, Noord-Holland
donderdag: Noord-, Oost- en de rest van Nederland
vrijdag: Zuid-Holland, Noord-Holland
dagelijks: Amsterdam


Op expliciet verzoek leveren wij ook op andere momenten dan de reguliere dagen. In dat geval worden transportkosten doorberekend.
 

image

ONZE LOCATIE

WELKOM OP MAANDAG NA AFSPRAAK

Vanilla Venture bezorgt alle bestellingen, maar als u zelf een keer wilt langskomen dan kan dat alleen 's maandags op afspraak. U kunt dan een rondleiding krijgen door het magazijn en wij staan klaar om specifieke vragen over verschillende producten te beantwoorden.
Op de Contactweg hebben wij overigens een eigen proefkeuken waar regelmatig masterclasses worden verzorgd door chefs en leveranciers uit zowel binnen- als buitenland. Naast de proefkeuken is er nog het Vanilla Venture Beach House (misschien wel ons best bewaarde geheim). In de zomer worden hier meerdere workshops gehouden. Houdt onze evenementenpagina in de gaten (zie de homepage) om op de hoogte te blijven van deze leerzame bijeenkomsten.

Vanilla Venture maatschappelijk verantwoord?

Vanilla Venture focust zich vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemerschap op de volgende pijlers: topkwaliteit (product), de menselijke maat (people), ketenbeheer (proces) en CO2-reductie (planet). Hiermee wordt getoond dat het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten en het creëren van meerwaarde voor de maatschappij hand in hand kunnen gaan. Het resultaat is een driedubbele winst: 
a. winst voor de afnemer die er van verzekerd kan zijn dat hij een topproduct in handen heeft dat op eerlijke wijze tot stand in gekomen
b. winst voor de toeleverancier die een eerlijke prijs en waardering krijgt voor het geleverde product
c. winst voor de maatschappij omdat CO2-uitstoot wordt gereduceerd, cultuur wordt behouden en er een vuist wordt gemaakt tegen smaakvervlakking en onnatuurlijke producten.

Ketenbeheer en topkwaliteit

Vanilla Venture werkt wereldwijd alleen samen met ambachtelijke producenten. Ook al zijn de meesten, vanwege de hoge kosten, niet als biologisch gecertificeerd, blijft Vanilla Venture steeds op zoek naar deze producenten. De smaak en kwaliteit van onze producten zijn alleen haalbaar door het gebruik blijven maken van oude ambachten, het respecteren van de natuur en het weglaten van smaakversterkers of kunstmatige toevoegingen. Doordat Vanilla Venture met alle producenten en toeleveranciers nauwe contacten onderhoudt, is precies inzichtelijk wat waar vandaan komt en hoe het product tot stand komt. In de toetsing van haar toeleveranciers staan het behoud van eeuwenoude bereidingsmethodes en cultuur voor Vanilla Venture boven de commercie van het label biologisch.

PEOPLE

Vanilla Venture werkt nauw samen met de stichting Uit de steigers. Zij verzorgen stageplekken voor jong volwassen autisten.

PLANET

Vanilla Venture ...

  • ... levert alle bestellingen in duurzame statiegeldkratten. Deze zijn opengewerkt waardoor de wagenkoeling zo min mogelijk belast wordt.
  • ... levert specerijen eenmalig in blikken. Daarna krijgt een klant deze in navulverpakkingen.
  • ... probeert zo weinig mogelijk afval aan te bieden. Het afval wordt gescheiden aangeleverd aan erkende afvalverzamelaars.
  • ... verstuurt zo veel mogelijk facturen per e-mail en probeert zo veel mogelijk klanten over te halen om deze manier van factureren te accepteren.
  • ... heeft het doel binnen één jaar pakbonnen te digitaliseren, niet alleen voor besparing van materialen, maar in het kader van de efficiency.

Terms & Conditions

Download the general terms and conditions of Vanilla Venture.

Privacy Statement

Download het privacy beleid van Vanilla Venture.