Culi College: word truffelconnaisseur

Lees meer...

Saffraan, het bloedrode goud

Lees meer...

Of wij olijven hebben?

Lees meer...

Unique paddenstoelen

Lees meer...

Studiereis Piemonte:

Pariani Notenspecialist Pariani bevindt zich net buiten Turijn. Tijdens ons bezoek kregen we een uitgebreide proeverij van bijvoorbeeld pijnboompitolie, gekonfijte spruitjes, ...

Lees meer...

Original Beans: klimaatpositieve chocolade

Lees meer...

Spaanse ham volgehangen met prijzen

Lees meer...

Impressie Vanilla Venture

Een beetje Japan voor véél meer smaak

Al enige jaren heeft Vanilla Venture een aantal zeer bijzondere producten uit Japan in het assortiment. Producten die je niet ...

Lees meer...

Vanilla Venture op bezoek bij restaurant Juuls

De truffeljacht in Italië

Nieuwsgierig naar onze Truffel- derivaten? Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste truffelproducten geselecteerd. Het was al weer een hele tijd geleden ...

Lees meer...

Op bezoek bij Joselito

Zondag 13 januari was het zover, onze eerste trip naar Joselito, ’el mejor jamon del mundo’ kon beginnen! Met een ...

Lees meer...

De kaashemel van Casa Madiao

Maandag 7 november 2011 was het zover; Vanilla Venture’s eerste mozzarella trip! Met 13 chefs en journalist Pieter Bogaers stonden we ...

Lees meer...

Nootjes uit Italië

Nootjes (en anders) uit Italië

Lees meer...

Nieuwe naam voor een vetrouwd nootje

Lees meer...

Volkskrant over vanilleprijzen

Lees meer...

Heerlijk Guernsey (delicious.)

Lees meer...

Langzame slakjes, maar o zo lekker!

Lees meer...

Distillaat zonder alcohol? Jazeker!

Lees meer...

Weer eens iets anders dan wijn ...

Lees meer...

Alles over Joselito

Joselito ham Joselito Pata negra ("zwarte poot") is in de volksmond de gebruikte term voor de Spaanse Iberico ham die tot ...

Lees meer...

Vanille: het zwarte goud

Vanille is een orchidee Vanille is een orchidee, een tropische slingerplant met bleekgele eendagsbloemetjes, waaruit na de bevruchting sperzieboonachtige, sappige groene ...

Lees meer...

Op bezoek bij Danny Mouthaan van restaurant Juuls

Danny Mouthaan van restaurant Juuls Sambai bij? Danny Mouthaan van restaurant Juuls geeft een kijkje in zijn keuken en heeft met de nieuwe ...

Lees meer...

Superieure Alba-kaneel

Afgelopen maand hebben we weer een prachtige voorraad kaneel binnengekregen. Naar ons idee de mooiste kaneel die er te krijgen ...

Lees meer...

Progressive cuisine in Bangkok

Sinds ruim een jaar is Vanilla Venture leverancier van Restaurant Gaggan in Bangkok. Dit restaurant is nu iets langer dan een ...

Lees meer...

Bezoek aan de Malediven

Sinds een aantal jaar levert Vanilla Venture aan enkele resorts in de Malediven. Een moeizame bezigheid, omdat dit land met ...

Lees meer...

Nootjes met februari-voordeel

Lees meer...

Culi-college: alles over foie gras

Lees meer...

Vanille: de kostbare verleiding

Lees meer...

15 buitengewone kazen van Van Tricht

De kaasmeesters Van Tricht hebben speciaal voor Vanilla Venture een selectie samengesteld met vijftien kazen met een bijzonder verhaal. Neem de ...

Lees meer...

Beurre gastronomique

Lees meer...

Verfijnde foie van gans en eend

Lees meer...

Een andere kijk op thee

Lees meer...

Waarom vanille peperduur is

Sinds maart dit jaar is de prijs van vanille behoorlijk gestegen. Reden voor ons om uit te leggen waarom vanille ...

Lees meer...

Op bezoek bij Arie Visscher, chef De Kluizenaer

Arie Visscher, chef De Kluizenaer Trots op elk gerecht van het menu Wij zijn langs geweest bij restaurant De Kluizenaer in het ...

Lees meer...

Vers vlees van Joselito

Tussen januari en maart vindt bij Joselito de jaarlijkse slacht, ofwel Campagne, plaats. In deze periode worden de hammen, worsten ...

Lees meer...

Studiereis: Antica Corte Pallavacina 2013

Het is inmiddels een bekend ritueel voor de door Vanilla Venture georganiseerde ontdekkingsreisjes: berenvroeg op Schiphol zijn om optimaal te ...

Lees meer...

Truffelreis Umbrie 2012

ZONDAG 5 FEBRUARI; ijskoud! ‘s Ochtend om half 9 verzamelen 18 man met kleine oogjes op Schiphol. Op tijd, want we ...

Lees meer...

Op bezoek bij Noma

Het beste restaurant ter wereld In 2008 werd Gerard voorgesteld aan Roland Rittman, een Zweedse oud leraar biologie. Roland ging een ...

Lees meer...

Meer leren over de texturas van Sosa

Lees meer...

Laat Sosa voor inspiratie zorgen

Lees meer...

Vers vlees Joselito-scharrelvarken

Lees meer...

Saffraan, het goud onder de specerijen

Niet als bij ons in het prille voorjaar, maar rond 15 oktober, de feestdag van de heilige Theresia, verschijnen de ...

Lees meer...

Vloeibare nootjes van Pariani

Lees meer...

Charcuterie uit Noord-Limburg

Lees meer...

Azijn en verjus van Minus 8

Meteen raak aan de top   Minus 8 is een gespecialiseerd familiebedrijf voor de productie van verschillende aromatische azijn- en verjussoorten die ...

Lees meer...

Op bezoek bij Bas Brouns van RON Gastrobar

Bas Brouns van RON Gastrobar Samen met Lennard ter Hall van Slow Escargots zijn wij op bezoek geweest bij Bas Brouns, chef van RON ...

Lees meer...

Over Fever-Tree

Fever Tree was de eerste honderd procent natuurlijke premium mixer ter wereld. Uit onvrede over de kwaliteit van de frisdrank ...

Lees meer...

Slakken van Slow Escargot: duurzame, biologische en natuurgetrouw

Bij de kweek van escargots komt het nodige geduld kijken. Lennard ter Hall weet dat. Op bezoek bij de slakkenkoning ...

Lees meer...

Studiereis: Ortiz conserven

Bekijk alle Ortiz producten Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste visconserven van Ortiz geselecteerd. Enthousiast verzamelen wij ons op Schiphol. ...

Lees meer...

Studiereis: Antica Corte Palavicina 2012

De bijzondere ervaring bij Antica Corte Palavicina… Een paar keer per jaar bezoekt Vanilla Venture samen met een paar klanten en ...

Lees meer...