image

 

DELICATESSEN

Sinds de oprichting in 1995 is Vanilla Venture marktleider en toonaangevend leverancier van hoogwaardige gastronomische producten. Vanilla Venture biedt delicatessen en versproducten voor de kwaliteitsbewuste restaurateur. Het bedrijf is een van de meest gespecialiseerde leveranciers op gebied van truffel, ganzenlever, vanille, specerijen, charcuterie en oliën. Wij zijn continu bezig met het zoeken naar nog onontdekte delicatessen; liefst producten met een bijzonder verhaal. Zo kopen we wereldwijd in, meestal bij kleine authentieke producenten. En onze speurtocht gaat almaar door, over heel de wereld. Het gaat altijd om delicatessen op uitzonderlijk hoog niveau om elke keer weer een unieke indruk en smaakbeleving te creëren.

image

BESTELLEN

U kunt uw bestelling telefonisch op 020 676 91 46 of online doorgeven via ons bestelsysteem voor levering op de dag in uw regio. Voor het aanmaken van een bestelaccount kunt u hier uw gegevens invullen dan nemen wij contact met u op.

Vanilla Venture hanteert voor onderstaande producten de volgende besteldagen/tijden:
• Kazen: maandag uiterlijk 18.00 uur
• Foie gras: maandag uiterlijk 14.00 uur


 

Vanilla Venture streeft ernaar de beste delicatessengroothandel van Nederland te zijn
door een structurele bijdrage te leveren aan het succes van haar klanten.

image

LEVERING

Vanilla Venture heeft haar logistiek in eigen beheer zodat wij service en levertijden kunnen garanderen. Levering is afhankelijk van bepaalde voorwaarden, zoals minimale ordergrootte. Heeft u vragen over de levering of uw goederen? Neem dan contact op met Vanilla Venture. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden!

Leverdagen en -ronden Vanilla Venture (doordeweeks)

Dinsdag           Noord-Holland
Woensdag       Zuid-Holland, Noord-Holland
Donderdag      Noord, Oost en de rest van Nederland
Vrijdag             Zuid-Holland, Noord-Holland
Dagelijk           Amsterdam

Wij leveren, op expliciet verzoek, ook op een andere dag dan de reguliere dagen, dan worden echter de verzendkosten doorberekend aan de afnemer.
 

image

ONZE LOCATIE

WELKOM OP MAANDAG NA AFSPRAAK

Vanilla Venture bezorgt alle bestellingen, maar als u zelf een keer wilt langskomen dan kan dat alleen 's maandags op afspraak. U kunt dan een rondleiding krijgen door het magazijn en wij staan klaar om specifieke vragen over verschillende producten te beantwoorden.
Op de Contactweg hebben wij overigens een eigen proefkeuken waar regelmatig masterclasses worden verzorgd door chefs en leveranciers uit zowel binnen- als buitenland. Naast de proefkeuken is er nog het Vanilla Venture Beach House (misschien wel ons best bewaarde geheim). In de zomer worden hier meerdere workshops gehouden. Houdt onze evenementenpagina in de gaten (zie de homepage) om op de hoogte te blijven van deze leerzame bijeenkomsten.

Vanilla Venture maatschappelijk verantwoord?

Vanilla Venture focust zich vanuit haar maatschappelijk verantwoord ondernemerschap op de volgende pijlers: topkwaliteit (product), de menselijke maat (people), ketenbeheer (proces) en CO2-reductie (planet). Ze bewijst hiermee dat het aanbieden kwalitatief hoogwaardige producten en het creëren van meerwaarde voor de maatschappij hand in hand kunnen gaan. Het resultaat is een driedubbele winst: winst voor de afnemer die er van verzekerd kan zijn dat hij een topproduct in handen heeft dat op eerlijke wijze tot stand in gekomen, winst voor de toeleverancier die een eerlijke prijs en waardering krijgt voor het geleverde product en winst voor de maatschappij omdat CO2-uitstoot wordt gereduceerd, cultuur wordt behouden en er een vuist wordt gemaakt tegen smaakvervlakking en onnatuurlijke producten.

Ketenbeheer & topkwaliteit

Vanilla Venture werkt wereldwijd enkel en alleen samen met ambachtelijke producenten. Ook al zijn de meesten, vanwege de hoge kosten, niet als biologisch gecertificeerd, blijft Vanilla Venture steeds op zoek naar deze producenten. De smaak en kwaliteit van onze producten zijn alleen haalbaar door het gebruik blijven maken van oude ambachten, het respect hebben voor de natuur en het weglaten van smaakversterkers/ -toevoegingen. Doordat Vanilla Venture alle producenten zelf nauwe contacten onderhoudt met haar toeleveranciers is precies inzichtelijk wat waar vandaan komt en hoe het product tot stand komt. In de toetsing van haar toeleveranciers staan het behoud van eeuwenoude bereidingsmethodes en cultuur voor Vanilla Venture boven de commercie van het label biologisch.

PEOPLE

Vanilla Venture werkt nauw samen met de stichting “uit de steigers”. Zij verzorgen stageplekken voor jong volwassen autisten. In dit programma vallen o.a. het verpakken en begassen van kruiden en specerijen en het maken en onderhouden van meubels van oude steigerplanken.

PLANET

  • Vanilla Venture levert alle bestellingen uit in duurzame statiegeldkratten. Deze zijn opengewerkt waardoor de wagenkoeling zo min mogelijk belast wordt.
  • Vanilla Venture levert specerijen eenmalig uit in blikken. Daarna krijgt een klant deze uitgeleverd in navulverpakkingen.
  • Vanilla Venture probeert zo weinig mogelijk afval te aan te bieden. Het afval wordt op beide locaties gescheiden aangeleverd aan erkende afvalverzamelaars.
  • Vanilla Venture verstuurt zo veel mogelijk facturen per email en probeert zo veel mogelijk klanten over te halen om deze manier van factureren te accepteren.
  • Vanilla Venture heeft het doel binnen 1 jaar pakbonnen te digitaliseren, niet alleen voor besparing van papier en toner maar ook voor een besparing van tijd.

VOORWAARDEN

Download de algemene leveringsvoorwaarden van Vanilla Venture.

PRIVACY STATEMENT

Download het privacy beleid van Vanilla Venture.