Progressive cuisine in Bangkok

Sinds ruim een jaar is Vanilla Venture leverancier van Restaurant Gaggan in Bangkok.

Dit restaurant is nu iets langer dan een jaar open en is de hotspot van de stad.Het restaurant is vernoemd naar de chef Gaggan Anand, een Indiër die al een aantal jaren in Bangkok woont en werkt. Na jaren gewerkt te hebben in verschillende hotels en restaurantsvond hij het tijd om het roer om te gooien.

Amuse van yoghurt met komijn

amuse van yoghurt met komijn

Hij vertrok naar Spanje om 8 weken stage te lopen bij Ferran Adria’s El Bulli en nam deze ervaring mee terug naar Bangkok om zijn eigen restaurant te openen.

Umami oester met korianderschuim
Umami oester met korianderschuim

Als je met Gaggan praat over de Indiase keuken krijg je een bevlogen relaas over de geschiedenis van Indiase specerijen, de regionale keukens, culinaire technieken en de potentie die de Indiase keuken heeft bij een meer modernere manier van koken.

Sneeuwvlokken-Gevriesdroogd yoghurt ijs
Sneeuwvlokken- Gevriesdroogd yoghurt ijs

Gaggan is dan ook geen traditioneel Indiaas restaurant. Met de in Spanje opgedane kennis heeft hij een nieuwe stijl van Indiaas koken ontwikkeld. Naast moderne kooktechnieken maakt hij ook gebruik van Westerse producten die hij in z’n gerechten verwerkt.

Risotto met paddenstoelen uit Kashmi
Risotto met paddenstoelen uit Kashmi

Het restaurant is gevestigd in een prachtig koloniaal huis aan SoiLangsuan, een doodlopend straatje in het zakendistrict van de stad. Het klassieke gebouw is gerenoveerd tot een modern en rustiek restaurant. Voor het restaurant ligt een kleine tuinmet een terras waar je heerlijk zit voor een aperitief of een drankje na het diner. Hier vertoevend vergeet je dat je in een van de meest hectische steden van Azië bent. Een oase van rust en culinaire heerlijkheid!

Scheldieren en mosselen met Garam Massala
Scheldieren en mosselen met Garam Massala
Soft shell crab met een chutney van tamarinde 
Soft shell crab met een chutney van tamarinde
Goat brains with curry and spices 
Goat brains with curry and spices
Gagan’s specerijenvoorraad 
specerijen Gaggan