FOIE GRAS: DE MOOISTE EN DE BESTE

Menig chef uit het hogere echelon prefereert de ganzen- of eendenlever van het Belgische Nivo-Finess. Zij importeren hun levers uit Hongarije van zorgvuldig geselecteerde (en gecontroleerde) kwekers die hun dieren met zorg en respect behandelen. Ze nemen ook meer tijd dan gangbaar om de levers langzaam te laten groeien. Terwijl de Fransen voornamelijk en bijna uitsluitend levers betrekken van de ‘mulard’ (een speciaal gekweekt eendenras), werken de Hongaren vooral met grijze ganzen. De levers worden geselecteerd op toepassing (heel, terrine, torchon, block de foie gras, paré) en onder hyper-hygiënische omstandigheden verwerkt. Ook verse eendenborst en bijvoorbeeld confit de canard komen van Nivo-Finess. 
Lees hier ons culi-college over dit onderwerp. 
Nota bene: let erop dat alleen Nivo-Finess-producten die vóór maandag 13.30 uur besteld zijn dezelfde week geleverd kunnen worden. Latere bestellingen worden de week erna geleverd.

Meer