Over Fever-Tree

Fever Tree was de eerste honderd procent natuurlijke premium mixer ter wereld. Uit onvrede over de kwaliteit van de frisdrank gebruikt voor het mixen, reisden de oprichters Charles Rolls en Tim Warrilow over de hele wereld op zoek naar de beste ingrediënten voor een eigen productlijn.

Bestel Fever-Tree online
Bij Vanilla Venture kunt u exclusief het assortiment van Fever-Tree bestellen

fever tree bestellen fever tree bestellen  

 

If 3/4 of your drink is the mixer, make sure you use the best!

Inmiddels zijn er tien verschillende smaken, voor elke premium spirit een waardige mixer. Het assortiment bestaat nu uit vijf tonics: Indian, Mediterranean, Elderflower, Natural light en Lemon Tonic (Bitter Lemon). Daarnaast zijn er de twee gembervarianten Ginger Ale en Ginger Beer, een Clear Lemonade, een troebele Sicilian Lemonade en de nieuwste smaak: Premium Cola.

Hoe het begon

Tim Warrilow ontmoete Charles Rolls voor het eerst in een pub in Londen en hij probeerde hem te overtuigen een ginstokerij te beginnen, maar dat mislukte. Charles was toen werkzaam in de sales van Plymouth Gin. Tim was een 28-jarige business consultant in de drankenbranche. Tijdens een ‘tonic tasting’ van producten die op de Amerikaanse markt te koop zijn, analyseerden Charles Rolls en Tim Warrillow de samenstelling van deze mixer. Ze kwamen tot de ontdekking dat de meerderheid natriumbenzoaat (E211, een griezelig conserveermiddel dat door deskundigen ernstig ontraden wordt) of soortgelijke stoffen bevatte. Daarnaast bevatten de frisdranken ook goedkope aromaten en kunstmatige zoetstoffen.

Zo begon de reis van vijftien maanden in de Engelse bibliotheek van reeds 1620 bronnen en uitstapjes naar het vinden van plantages voor het belangrijkste ingrediënt: kinine.

Smaak is alles bij Fever-Tree. Om die reden zijn oprichters Charles en Tim naar de meest afgezonderde, mooie (en soms ook gevaarlijke) delen van de wereld afgereisd. Bij kleine specialistische leverancier vonden zij natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit.

De merknaam Fever-Tree is de alledaagse naam voor de kinaboom, waarvan de bast kinine produceert. Kinine zorgt voor de belangrijkste bitterheid in Tonic. In Kongo werd een Fever-Tree plantage aangetroffen die de puurste vorm van kinine in de wereld produceerde. Tim reisde als afgevaardigde van Fever-Tree af naar dit door oorlog getroffen gebied om deze bloeiende plantage te bezoeken. Er werden vijf verschillende varianten van het recept geproefd voordat Charles en Tim bij het resultaat van de eerste fles Fever-Tree Indian Tonic kwamen.

fever Tree ingredienten zoekenFever-Tree nu

Sinds het lanceren van het eerste premium Tonic Water, vroeg in het jaar 2005, heeft Fever-Tree zichzelf neergezet als de frisdrank en mixspecialisten met een volledige reeks producten, die niet te evenaren zijn als het gaat om smaak en kwaliteit. De verfijnde smaak van Fever Tree werd opgepikt en erkend door namen als Ferran Adrià (el Bulli) en Heston Blumenthal (Fat Duck). Fever-Tree wordt nu verkocht in meer dan veertig landen en wordt wereldwijd gesteund door gastronomen, barpersoneel en critici rond sterkedrank.

Begin 2016 kreeg het bedrijf de een prijs voor de beste tonic. De vijftig beste bars van de wereld zaten hiervoor in de jury. De Indian Tonic kreeg in 2015 de award 'Filler of the Year' tijdens de Mixology Bar Awards in Berlijn. Daarnaast kregen vijf van de producten een ‘gold star award’ bij de felbegeerde Great Taste Awards. Met maar een klein aantal te vergeven prijzen is dit een fantastische bekroning voor deze heerlijke smaakvolle producten.

Over de mixers

Fever-Tree Tonic Water 
Een mix van subtiele botanische smaken waaronder zeldzame ingrediënten zoals ambachtelijk geperste bittere sinaasappelolie uit Tanzania met bronwater en de hoogste kwaliteit kinine. Fever-Tree tonic heeft zo een natuurlijke unieke verfrissende smaak en dito aroma.

Fever-Tree Mediterranean Tonic
Gemaakt door het mengen van essentiële oliën uit bloemen, vruchten en kruiden, van kleine specialistische leveranciers uit de Provence en van Sicilië. Het resultaat is een delicate, bloemachtige Tonic. De perfecte match met een zachte wodka of lichte gin of zelfs als een verbazingwekkende volwassen softdrink.

Fever-Tree Ginger Ale 
Een heerlijk gemberdrankje gemaakt met een unieke mix van drie natuurlijke gembersoorten, subtiele plantaardige smaken en bronwater. Het heeft een authentieke, frisse smaak en aroma. Perfect in balans om de smaakelementen te versterken van de grootse whisky’s, bourbons en rumsoorten.

Fever-Tree Ginger Beer 
Een natuurlijk gebrouwen product met een unieke mix van de fijnste gembersoorten en bronwater. Niet te zoet op het palet en met een diepe langdurende gembersmaak.

Fever Tree Sicilian Lemonade 
Met de smaak en aroma van versgeperste Siciliaanse citroenen hebben we een perfecte mixer voor de beste wodka’s, gins of rumsoorten gemaakt. Maar de Sicilian Lemonade is ook lekker als pure frisdrank zonder toevoegingen.

Fever-Tree Lemonade
Door het mengen van echte citroenen, zacht bronwater en extracten van citroen uit Sicilië, heeft Fever-Tree een voortreffelijke limonade gemaakt. Het heeft geen van de kunstmatige conserveringsmiddelen of overdreven gezoete smaken die overheersen in andere grote merken.

Fever-Tree Elderflower tonic 
Deze tonic vloeit voort uit de Indian, Mediterranean en Lemon tonic. Elderflower tonic is gemaakt met behulp van de botanische oliën uit met de hand geplukte vlierbloesem. De tonic geeft relatief grote CO2-belletjes met een gemiddeld koolzuurniveau. Beginnend met citrus, gevolgd door een schone, droge en lichtbitter element van kinine in de afdronk is de smaak perfect in balans.

Fever-Tree Bitter Lemon
Gemaakt uit een mix van echte citroenen en natuurlijke plantaardige grondstoffen met bronwater en de hoogste kwaliteit kinine. De Bitter Lemon van Fever-Tree heeft een heldere frisse smaak. Dit wordt op een perfecte manier in balans gehouden door de natuurlijke bitterheid van de kinine. Heerlijk met gin of wodka of als een geraffineerde softdrink.

Fever-Tree’s Naturally Light Tonic Water 
Fever-Tree’s Naturally Light Tonic Water combineert citrus, aromatische plantaardige grondstoffen, zacht bronwater en een aantal vruchtensuikers voor een heerlijke, frisse smaak, in balans gehouden door de bitterheid van natuurlijke kinine. Met 45% minder calorieën, is dit het eerste, geheel natuurlijke caloriearme tonicwater in de wereld.

Fever-Tree Soda Water 
Fever-Tree heeft een sodawater met een uitgesproken vriendelijk karakter door het zachte bronwater. Ideaal voor gebruik als een premium mixer om de fijnste whisky’s en bourbons te ‘openen’ en subtiel te begeleiden.

Fever-Tree cola 
Door het mengen van een buitengewoon scala van botanische smaken van kleine gespecialiseerde leveranciers van over de hele wereld, heeft Fever-Tree een heerlijke, natuurlijke cola gecreëerd. Perfect uitgebalanceerd om de smaken van de fijnste rumsoorten, whisky’s en bourbons mee te mixen.

Fever-Tree online bestellen 
Vanilla Venture kan het gehele assortiment van Fever-Tree leveren. De dranken van Fever-Tree passen perfect in het brede assortiment aan dranken en gedistilleerd dat Vanilla Venture biedt. Bekijk onze folder online of ga direct naar ons assortiment online. Particulier? Bestel nu Fever-Tree en andere dranken online bij Directlyfrom.nl.