Op bezoek bij Arie Visscher, chef De Kluizenaer

Arie Visscher, chef De Kluizenaer
Trots op elk gerecht van het menu

Kluizenaer Goes

Wij zijn langs geweest bij restaurant De Kluizenaer in het Zeeuwse Goes. Onder leiding van Arie Visscher maken zij prachtige gerechten voor dit op bijzondere wijze ingerichte restaurant.

Arie Visscher, chef van restaurant De Kluizenaer in het Zeeuwse Goes, is op jonge leeftijd al begonnen in de keuken van een kleine bistro. Daar ontstond zijn passie voor het vak. Na zijn opleiding aan de hotelschool in Maastricht heeft hij in gerenommeerde zaken als De Librije, Librije’s Zusje, De Echoput en Patrick Guilbaud (Dublin) gewerkt. Deze ervaringen hebben zijn kookstijl gevormd tot een stijl waarin verse en pure producten op een creatieve manier worden gepresenteerd.

Hoe omschrijf je jouw stijl van koken?
"Ik kook vaak licht en fris. Door de seizoenen heen maak ik natuurlijk andere gerechten, maar er zit altijd wel een fris element in. Ik kook graag met vis, zeker hier in Zeeland. Als ik mijn kookstijl zou moeten typeren dan is het: fris, hoog op smaak en soms met een bittertje. Ik maak niet zo vaak zoete of vettige gerechten."

Welke chef inspireert jou?
"Dat zijn er wel een aantal. Op het internet is er genoeg inspiratie te vinden. Sidney Schutte en Jonnie Boer zijn de beste chefs voor wie ik ooit gewerkt heb. Deze ervaring heeft mijn kookstijl en smaak gevormd. In Noorwegen en Denemarken is er nu een nieuwe generatie van chefs en daar zie ik wel hele gave dingen voorbijkomen. In Shanghai kom je heel veel streetfood tegen en die authentieke smaken vind ik wel heel mooi om iets mee te doen."

Wat is jouw signatuurgerecht?
"Dat heb ik niet echt. Wij wisselen vaak met gerechten er is niet één gerecht dat blijft staan. Waar ik het meest trots op ben, is het spitskoolgerecht (red. zie video). Wij krijgen daar heel positieve reacties op. Eigenlijk ben ik trots op alle gerechten die op de kaart staan."

Wat is je favoriete product van Vanilla Venture?
"Dat zijn er wel een aantal. Op het moment is het de sambai, een azijnsoort waarin ossenstaart getrokken heeft. Daar kook ik op het moment erg veel mee. Daarnaast vind ik de vanille ook super."
Spitskool Big Green Egg