Op bezoek bij Bas Brouns van RON Gastrobar

Bas Brouns van RON Gastrobar

Samen met Lennard ter Hall van Slow Escargots zijn wij op bezoek geweest bij Bas Brouns, chef van RON Gastrobar in Amsterdam. Bas is groot liefhebber van de slakken van Slow Escargots en laat in onderstaand filmpje zien op welke twee slakkengerechten hij trots is. Ook vertelt hij in onderstaand interview wie hem inspireert en wat zijn favoriete product van Vanilla Venture is.

Hoe zou jij je kookstijl omschrijven?
“Hoewel ik zeker naar internationale kookstijlen kijk, ben ik toch hoofdzakelijk Frans georiënteerd. Daarbij kook ik graag zo puur mogelijk en gebruik daarbij zo min mogelijk ingrediënten. Orgaanvlees zoals lever en hersenen, daar heb ik een zwak voor, maar ook bijvoorbeeld de slakken van het Nederlandse Slow Escargots.”

Welke chef inspireert jou?
“Misschien heel voorspelbaar, maar toch wel Ron Blaauw. Ron is een heel ondernemende chef met allerlei ideeën en die ook nog eens heel veel plannen uitvoert. Dat vind ik heel inspirerend om te zien. Op ieder vlak zijn er chefs die mij inspireren. Maar ook van een bezoek van Vanilla Venture krijg ik nieuwe ideeën.”

Wat is jouw ‘signatuurgerecht’?
“Nou ... op dat punt ben ik nog niet aangekomen. Ik heb geen gerechten die al jaren meegaan. Sinds drie jaar staan er bij Ron Gastrobar wel verschillende gerechten vast op het menu. Gerechten die er ook nooit meer af zullen gaan denk ik zoals de spareribs, de steak tartaar en sashimi. Misschien experimenteren we wat met de vorm, maar dit zijn echt hardlopers waar gasten om blijven vragen.”

Wat is je favoriete product van Vanilla Venture?
“Op dit moment zijn dat de ‘gros-gris’-escargots van Slow Escargots. Het zijn mooie en pure slakken en het voordeel is dat ze onbereid en vers binnen komen waardoor je ermee kunt doen wat je wilt. Ook heel belangrijk is dat ze mooi van smaak zijn en de kwaliteit super goed is. Er is veel aandacht aan besteed en dat proef je!”
Bas Brouns RON Gastrobar