15 buitengewone kazen van Van Tricht

Speciale selectie voor Vanilla Venture


De kaasmeesters Van Tricht hebben speciaal voor Vanilla Venture een selectie samengesteld met vijftien kazen met een bijzonder verhaal.
Neem de Kato: een geitenkaas uit Vlaanderen die vaak ook in de smaak valt bij mensen die niet zo van de geitenkaas zijn. Er is een Belgische Chaource (normaal uit Frankrijk), de Blankaart. De Stichelton is een rauwmelkse stilton, maar mag geen stilton genoemd worden omdat hij rauwmelks is, maar ja ... daar heeft maker Joe Schneider geen boodschap aan. Nederlandse camembert? Nederlandse camembert! En nog biologisch ook! Alleen heet hij dan natuurlijk Zwaluwgekwetter. En over AOP’s gesproken: Le vieux Moulin is een prachtige Herve-kaas (de enige AOP van België) en wordt in twee varianten gemaakt: een pikante en een zachte versie, beide in meer en mindere mate ‘stinkkaas’, maar ach .... die smaak hè! Er is ook brokkelkaas uit Zeeuws-Vlaanderen. Rijpte meer dan 36 maanden! En dan ... kent u een blauwflorakaas uit Amerika? Van Tricht wel! Probeer de minimaal zes maanden oude Caveman Blue en merk hoe rijk en complex de smaak is (zoet-fruitig, vanille, boterige structuur). Nog eentje dan? De kaas met de mooiste naam: de Lola Montez uit ... Oostenrijk! Na zes maanden rijpen mag hij nóg een maandje, maar dan in een jasje van bergbloemen en -kruiden en ja dat levert een kaasje op met op de tong florale en kruidige accenten.
Kijk in de folder ook nog even naar Van Trichts eigen bier ... (en o ja ... er is kaas die samen met Vanilla Venture’s vanille ontwikkeld is!). 

Klik hier om de pdf met alle omschrijvingen te downloaden.