Toptijd voor truffels: herfst- en de witte!

15 november 2018


Truffelzoekers komen vol enthousiasme met de mooiste witte truffels aanzetten en spreken over een fantastisch seizoen dat zich nu echt ontplooid heeft. In de Italiaanse regio’s waar de witte truffel gevonden wordt (plaatsen als Alba, Gubbio, Aqualagna en Valtopino) zijn nu de drukbezochte markten gaande waar, naast regionale delicatessen, vooral de witte truffel in het middelpunt van de belangstelling staat.

Veel toprestaurateurs uit binnen- en buitenland ontmoeten elkaar nu op deze kleine vaak pittoreske markten waar al van grote afstand de witte truffel via de neus aanwezig is. De aantrekkingskracht is op velen onweerstaanbaar en doet menig epicuristisch hart sneller kloppen.

 

De Italiaanse herfsttruffel mag nog steeds perfect genoemd worden. De structuur is egaal en ze zijn uitermate mooi geaderd. De kwaliteit van dit moment draagt bij aan de houdbaarheid van de truffel, mits droog (in keukenpapier) en koel bewaard (3-5 graden) en goed onderhouden door dagelijks het papier te verversen, is de herfsttruffel zeker tien dagen houdbaar.                 

Bestel hier