Vroege zomertruffel steelt dit jaar de show!

04 april 2024Houd uw truffelschaven maar alvast in de aanslag, want ... met gepaste trots (en een vleugje opwinding) kondigen we een bijzondere vroege oogst aan van de Italiaanse zomertruffel, ook bekend als de ‘scorzone’. Dankzij Moeder Natuur, die afgelopen winter verrassend mild was in Italië, zien we de scorzone sneller groeien dan een chef-kok kan zeggen ‘waar is mijn truffelrasp’. Oké, het is nog pril in het truffelseizoen, maar onze speurneuzen zien dat de zomertruffel al een diepere tint en allure begint te krijgen, flirtend met volwassenheid. En yes ... de eerste subtiele geuren beginnen al door onze verbeelding te dansen: een belofte van aromatische hoogstandjes die nog moeten komen.


We staan dus aan de vooravond van wat belooft een spectaculair zomertruffelseizoen te worden. Onze vroegrijpe vrienden zullen naar verwachting in mei de volle rijpheid bereiken en voor een ‘zomer’-truffel is dat ongekend vroeg. Het wordt een niet te missen moment voor elke chef en truffelliefhebber.

Naast de verse aanvoer hebben we (inmiddels bekend) ook wat diepgevroren en afgeleide producten, de zogenaamde 'truffelderivaten'; tutti is hier te vinden.