Truffels vinden? Een makkie!

20 februari 2020Truffels zijn in de natuur moeilijk te vinden want allen een jarenlang getraind oog herkent de vindplaats. Truffelhonden doen het echte werk.

Maar, als truffels zo gewild zijn, waarom worden ze dan niet gekweekt? Het is een terugkerende vraag waar ook verschillende universiteiten zich over buigen want makkelijk is dat niet. Het stimuleren van de groei doet men al jaren door jonge eikenboompjes te injecteren met truffelmycelium (zeg maar het ondergrondse dradennetwerk van de zwammetjes). Die eikenboompjes horen op de juiste locatie geplant te worden. De grond moet kalkrijk zijn en een hoge PH-waarde hebben. Daarnaast zijn de klimatologische omstandigheden cruciaal.

Als alles meezit, kan het zijn dat er tussen het tiende en vijfentwintigste levensjaar truffels groeien rond de wortels.

Nu zijn we nog afhankelijk van de neus van de truffelhond want ook bovengronds tasten we volledig in het duister.De snelste weg naar een goede truffel loopt dus via Vanilla Venture. Even bellen en u bent klaar ...
Bestel hier.