Tahin wordt in het Midden- Oosten gemaakt van zeer fijngemalen (on)geroosterd sesamzaad.
Deze zijdezachte cremige tahin komt uit Israel en is volgens Israelische sterrenchef Moshik Roth de allerbeste. Probeer maar en vertel het ons!
Tahin is onmisbaar in hummus, maar ook als dresing in salades, met geroosterde groente, met vlees, gevogelte en vis, als ijs, in desserts. Of gewoon als dip.
Allergenen
sesam
Bevat mogelijk
tarwe, gluten, aardnoten, amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistache, macadamia, noten
- Voedingswaarde per 100 gram
- 2639 kJ / 630 kcal
- 56,3 g
- 8 g
- 8,1 g
- 0,6 g
- 0 g
- 22,8 g
- 0,3 g
Tahin wordt in het Midden- Oosten gemaakt van zeer fijngemalen (on)geroosterd sesamzaad.