Ansjovis in zout 3,9 kilo3.9 kilo
Artikelnummer : 560130
Inhoud : 3.9 kilo
Herkomst : Spanje
Voordelen van gezouten ansjovis
Ansjovis heeft een bijzondere ereplaats in de keuken, niet alleen vanwege hun heerlijke smaak en veelzijdigheid, maar ook omdat ze een aantal unieke eigenschappen hebben:
Eiwitbron met hoge biologische waarde.
Hoog gehalte aan OMEGA 3-vetzuren, die ons lichaam niet zelf aanmaakt.
Rijk aan vitamine A, D, E en K, die het immuunsysteem helpen versterken.
Ansjovis is een geraffineerde smaakmaker die in allerlei keukens terugkomt. Behalve op sommige pizza’s en door de salade niçoise zelden puur, vaker verwerkt, bijvoorbeeld in sauzen. Denk aan de Piëmontese bagna càuda (een soort pittige warme fondue voor groente). De oerdegelijk Baskische firma Ortiz heeft de ansjovis eerst met grof zeezout ingelegd waarna de vis een rijping ondergaat in houten vaatjes gedurende vier maanden. Daarna worden ze met de hand gespoeld, schoongemaakt, zorgvuldig gefileerd en ingelegd op olie. Het resultaat: voortreffelijke diep roze filets die je tegemoet blozen als je het blikje opent. Ze hebben een zilt, umami-achtig karakter en ze kunnen – zonder dat ze als zodanig herkenbaar zijn – voor een boost zorgen van vele sauzen (of boters) bij vis, vlees en groente.